torsdag 20. april 2017

Nr. 1914: Bibellærer Derek Prince la vekt på Guds ord, men da han skulle gifte seg med den fraskilte Ruth Baker var det gjennom en åpenbaring!

Nr. 1914:
Bibellærer Derek Prince la vekt på Guds ord, men da han skulle gifte seg med den fraskilte Ruth Baker var det gjennom en åpenbaring!

Bilde av Derek Prince og Ruth Baker som dessverre han giftet seg med stikk i strid med Guds ord. Hun var først gift med Allen Baker, og etter skilsmissen fra han, så sier Guds ord at vi enten skal forlike oss. Eller leve singel, ikke gifte oss på nytt.
Dette gjorde de alle som troende, Derek Prince og Ruth Baker. Med andre ord, her er det ingen unnskyldning for deres synd og brøde!


1 Kor. 7. 10 De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren, at en hustru ikke skal skille sig fra sin mann; 11 men er hun skilt fra ham, da vedbli hun å være ugift eller forlike sig med sin mann - og at en mann ikke skal skille sig fra sin hustru.

Rom. 7. 2 Den gifte kvinne er jo ved loven bundet til sin mann så lenge han lever; men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til mannen.  3 Derfor skal hun kalles en horkvinne om hun, mens mannen lever, ekter en annen mann; men dersom mannen dør, er hun fri fra loven, så hun ikke blir en horkvinne om hun ekter en annen mann. 

Med andre ord, her er skriften klar, gjengifte for troende er stikk i strid med Guds vilje. Faktisk, slike skal ikke arve Guds rike da Gud sidestiller slike med drapsmenn og draps kviner og andre som lar Satan overta styringen av deres liv.

1 Kor. 6. 9 Eller vet I ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Far ikke vill! Hverken horkarler eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller bløtaktige eller de som synder mot naturen, 10 eller tyver eller havesyke eller drankere eller baktalere eller røvere skal arve Guds rike. 11 Og således var det med somme av eder; men I har latt eder avtvette, I er blitt helliget, I er blitt rettferdiggjort i den Herre Jesu navn og i vår Guds Ånd.

Bibellærer Derek Prince la vekt på Guds ord, men da han selv trengte det som mest. Så var det ikke Guds ord som han ble «ledet» av, men sitt kjød og en drøm.

Derek Prince var blitt enkemann, og som alle andre enslige menn var han på «jakt». Han fikk såkalt interesse for denne Mary, og oppsøkte henne privat selv om han visste han hun var fraskilt. Hva skulle en forkynner opsøke en enslig kvinne uten at det var på frierjakt?
Selvfølgelig så var det det!
Så fikk han møte henne og «be» for henne, åndelig skal det være selv om det er kjødet som driver en.
Så fikk han selvfølgelig en drøm neste natt, som fortale at det var «rett» å gifte seg med henne, selv om hun var fraskilt.

Bibellærer Derek Prince ble boikottet av mange etterpå, men i dag så bryr seg ingen om hva Guds ord sier. At det er både synd å gifte seg etter en skilsmisse og gifte seg med en fraskilt etter Guds ord for en troende.

Lukas 16. 18 Hver den som skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter sig med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.

Prince giftet seg først med Lydia Christensen fra Danmark i 1945, og hun døde i 1975 da hun var 85 år gammel.

Så var han på sjekkeren og giftet seg med Ruth Baker i 1978 som døde i 1998. Dette var tyve år i synd etter Guds ord.

Hva var Derek Prince store brøde? Han sjekket ikke ut om hans livstil og sine åpenbaringer stemte med Guds ord, det ble hans bane.

Skriften sier at en som enkemann kan gifte seg igjen, men da skal og må det skje i Herren. Her lot Prince kjødet lede seg da han oppsøkte henne og giftet seg med en fraskilt dame med tre adopterte barn. Med andre ord, skriften sier: «hver den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor!»

Med hensyn til gjengifte, så sier skriften følgende:

1 Kor. 7. 39 En hustru er bundet så lenge hennes mann lever; men når hennes mann er hensovet, da har hun frihet til å gifte sig med hvem hun vil, bare det skjer i Herren. 40 Men lykkeligere er hun om hun blir som hun er, efter min mening; men jeg tror også å ha Guds Ånd.

Det står klart her: «, da har hun frihet til å gifte sig med hvem hun vil, bare det skjer i Herren!»

Med hensyn til å stole på en drøm, for deretter å gifte seg. Så står det vi skal prøve alt på Guds ord, uten det så fører og farer vi vill!

1 Tess. 5. 20 ringeakt ikke profetisk tale; 21 men prøv alt, hold fast på det gode,

1 Kor. 14. 29 Men av profeter tale to eller tre, og de andre prøve det!

Legg merke til at alle skal prøve det, og en skal også prøve det selv og ransake seg selv om en er i Kristus og det en holder på med stemmer med Guds ord.

Sluttkommentar:

Dette har ikke noe med mine personlige meninger, men hva Guds ord sier hvordan vi troende skal leve. Og som en forkynner er en et mønster for hjorden.
Med andre ord, her var det en forkynner som lot kjødet styre ham. Det blir ikke mer åndelig om vi ber for vedkommende og får en drøm. Nei, det er ene og alene hva Guds ord sier. Som er avgjørende for oss som tror på bibelen og er blitt personlige kristne.

Salme 119. 8 Dine forskrifter vil jeg holde; du må ikke rent forlate mig!

Dessverre, her var det en forkynner som ikke var så nøye med Guds ord i sitt eget liv.
Men at alle andre skulle følge Guds ord, men ikke han.
Hvilket selvbedrag, hvilken forførelse og kraftig villedelse for alle andre som går i hans fotspor!

Matt. 15. 14 La dem fare! de er blinde veiledere for blinde; men når en blind leder en blind, faller de begge i grøften.
 

4 kommentarer:

Jan Kåre Christensen sa...

Hei!

Du skriver følgende: «Gjengifte etter gyldig skilsmisse er trygt forankret i Jesu lære!»

Hvilken bibel leser du? Forklar dette og ikke skriv karastikker om meg, for da sletter jeg det du skriver med en gang!

Jan Kåre Christensen sa...

Kom med skriftsteder, svada tull legger jeg ikke ut!

Anonym sa...

Hei Jan Kåre.
Hva er vitsen med å legge ut svar til et innlegg du ikke publiserer?
Det er vel endel lesere som er innom bloggen din og også leser kommentarer.
Det er ikke noe poeng for de som synes meningsutvekslinger er interresant å få
med seg og bare legge ut ditt eget tilsvar til vedkommende. Selvom ikke alle er enig
med dine meninger, kan det bli en brukbar debatt og gode innlegg om du publiserer
andres innlegg.

Det er du som bestemmer på din blogg, men det hadde vært greit å lese andres
kommentarer også.

Jan Kåre Christensen sa...

Helt enig, men skjellsord, dårlige karastikker og ukvemsord er dessverre alle kommentarene jeg sletter.
I det siste har majoriteten vært slike, men kommer en med saklig og bibelsk kritikk og meninger. Så slipper jeg de igjennom, men ikke slike ting som enkelte som operer på bl.a. Søkelys holder på med.
En slik debatt orker og vil jeg ikke ha.
Men bare kom med det du har, og andre som leser dette!
Ikke bruk negativ omtale om meg, da slipper de ikke igjennom.
Men meningene og synspunktene mine kan alle få lov å bryne seg på!


Disse som jeg her slettet, var brukbare kommentarer, men med alt for mye dritt i seg. Da kommer de ikke igjennom, men jeg kommenterte de!