tirsdag 30. juli 2024

Nr. 3397: Gordon Tobiassen – en ny Samson?!

 Nr. 3397:

Gordon Tobiassen – en ny Samson?!

 

Gordon Tobiassen og denne mannen er slående lik.

De leser bibelen med blind for øynene.

Slik er Tobiassen som samarbeider med den Falske profeten Jan Hanvold.

Tragisk, men resultatet er at Guds Ånd er fraværende

 

 

https://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Samson

 

Dommerne 16. 13 Da sa Dalila til Samson: Hittil har du narret mig og løiet for mig! La mig nå få vite hvorledes du kan bindes! Han svarte henne: Når du vever de syv fletter på mitt hode sammen med renningen i veven.

14 Så slo hun dem fast med naglen og sa til ham: Filistrene er over dig, Samson! Og han våknet av sin søvn og rev ut både vevnaglen og renningen.

15 Da sa hun til ham: Hvorledes kan du si at du elsker mig når du ikke har nogen tiltro til mig? Nå har du narret mig tre ganger og ikke sagt mig hvori din store styrke ligger.

16 Da hun nå hver dag plaget ham med sine ord og trengte sterkt inn på ham, blev han så lei av sig at han næsten kunde dø,  Dom 14,17 

17 og så åpnet han hele sitt hjerte for henne og sa til henne: Det er ikke kommet rakekniv på mitt hode, for jeg har vært en Guds nasireer fra mors liv; dersom jeg blir raket, viker min styrke fra mig; jeg blir svak og er som alle andre mennesker.  Dom 13,5 

18 Da skjønte Dalila at han hadde åpnet hele sitt hjerte for henne; hun sendte bud efter filistrenes høvdinger og lot si: Kom nu op, for han har åpnet hele sitt hjerte for mig. Da kom filistrenes høvdinger op til henne og hadde pengene med sig.

19 Så lot hun ham sove inn på sine knær og kalte på en mann og lot de syv fletter på hans hode rake av; og hun begynte å plage ham, og hans styrke vek fra ham.

20 Og hun sa: Filistrene er over dig, Samson! Da våknet han op av sin søvn og sa: Jeg skal nok gjøre mig fri denne gang som før og slite mig løs. Men han visste ikke at Herren var veket fra ham.

21 Da grep filistrene ham og stakk hans øine ut; og de førte ham ned til Gasa og bandt ham med to kobberlenker, og han malte korn i fangehuset.  2 Mos 11,5   2 Kong 25,7 

22 Men med det samme han var raket, begynte håret på hans hode å vokse.

 

Samson hadde gått på akkord med Guds ord som resulterte i at Guds Ånd og hans Salvelse hadde forlatt han.

 

Men det som var tragisk, han var ikke klar over det selv

 

«Filistrene er over dig, Samson! Da våknet han op av sin søvn og sa: Jeg skal nok gjøre mig fri denne gang som før og slite mig løs. Men han visste ikke at Herren var veket fra ham.»

 

Han visste ikke at Herren og Guds Ånd var veket fra ham, samme som med Gordon Tobiassen og de som samarbeider med Visjon Norge og Jan Hanvold.

 

Noe av det mest omtalte emne i Guds ord, er ekteskapet.

Ikke minst for forkynnere, prester og tilsynsmenn både i gamle og det nye testamentet.

 

Jan Hanvold har selv gått ut offentlig og sagt at han selv har skyld i to ekteskapsbrudd.

Han hadde bl.a. så dårlig sex, at det var helt forferdelig for ham.

Nå når han har giftet seg for ørtene gang, har han ifølge Hanvold selv.

Himmelsk sex og dette siste ekteskapet er laget i Himmelen.

 

Når en mann er slik ute på viddene, da gå inn å samarbeide med ham.

Det er dirkete imot Guds ord, og følgene er at Herren trekker seg unna.

Det er det vi nå ser og erfarer med Gordon Tobiassen.

Men han er ikke klar over dette selv, så tragisk.

 

Gordon Tobiassen støtter ikke Israel da han ikke skjønner den Jødiske identiteten. Som er oppbygget rundt prestens renhet og etterlevelse av Guds ord.

 

Vi leser igjen og igjen i gamle pakt og gamle testamentet.

Guds dom og straff kom over Israels barn når prestene og lederen sviktet.

Ikke minst på det moralske med ekteskapet.

Her har Gordon Tobiassen et overfladisk forhold til Guds ord når han samarbeider med en mann som Jan Hanvold og Visjon Norge.

Hvor skal jeg begynne angående dette?

Guds ord er klar her, både i GT, NT og det kommende 1000 årsriket.

En forkynner og prest skal være èn kvinnes mann. Ikke flere som Hanvold er som skilte seg og giftet seg for å få bedre og «Himmelsk sex!» som han selv kaller det han nå har med Inger Hanvold.

 

Vi leser om at skriften gir et klart vitnesbyrd om presten i den gamle pakt hvordan han skulle leve, som sto i det samme ansvarsforholdet innfor Gud og sine medmennesker som forkynneren og tilsynsmannen står i den nye pakt. 3. Mosebok 21:14: «En enke eller en fraskilt eller en vanæret kvinne eller en skjøge – noe slikt må han ikke gifte seg med. Bare en jomfru av sitt folk skal han ta til hustru».

Vi leser om at Gud gir det samme vitnesbyrd og krever det samme av Presten under det kommende 1000-årsriket som skal tjene for folket i Jerusalem i Israel, der lov og rett skal gå ut i fra. Esekiel 44:22: «En enke eller en kvinne som hennes mann har skilt seg i fra, skal de ikke ta til hustru, men bare jomfruer av Israels ætt. Men de kan ta en enke som er enke etter en prest».

Når Skriften er så klar når det gjelder presten i den gamle pakt og under 1000-årsriket, så er den ikke mindre klar når det gjelder under menighetens tidshusholdning, vi som lever under det herligste og største privilegium av alle; «èn kvinnes mann».

På samme måte som at Skriften sier at det er demonisk og forførisk å nekte en forkynner og tilsynsmann å gifte seg (1. Tim. 4:1), er det å komme under de samme negative forholdene å akseptere og tillatte at forkynnere gifter seg på nytt mens ektefellen lever. Det er kun ved død at det kan være riktig for en tilsynsmann å gifte seg på nytt igjen, og da med ei som ikke er fraskilt

 

Men allikevel er en blitt skilt som troende og en innehar en tjeneste, så stilles det strengere kriterier. Der heter det flere plasser i Paulus undervisning at en skal være èn kvinnes mann (se Pastoral brevene). Hva da?

Jakob sier i sitt brev kapittel 3:1: «Mine brødre! Ikke mange av dere må bli lærere! For vi vet at vi skal få desto strengere dom».

Ansvaret er meget stort å være forkynner. Det er en stor forskjell å være et vanlig menighetsmedlem og å være forkynner. Men det er ikke dermed sagt at en er mer elsket av Gud, men det har med å være tro over det ansvarsområde Gud har gitt en. Jeg tror at Gud vil tilgi alle enhver synd. Men her er det andre ting som må komme i betraktning, som forkynner innehar man et spesielt ansvar. Ville noen i en profan sammenheng tillatt en pedofil å arbeide med barn? Nei. Like klar er Skriften på at vi ikke skal tillate at en gjengifte forkynner skal forkynne for andre mennesker med et Pastoral og lærer ansvar. At en er Evangelist som bl.a. Frank Mangs var etter han ble fraskilt, kan vi tillatte. Men ikke bli innsatt som Pastor, Hyrde eller eldste. En skal ikke være leder for flokken og hjorden, men være selv under et form for tilsyn.

Men når en innehar et embete som forkynner, så kreves det mye. Derfor sier Jakob at ikke mange skal være forkynnere. Derfor kan ikke en forkynner ta seg friheter bare på egen bekostning, han har et spesielt ansvar over Gud og sine medmennesker.

Når det gjelder ekteskapet, så er det ikke tillatt for en forkynner å gifte seg opp igjen under noen omstendighet, da diskvalifiserer han seg for det embete han har fått. Det er som en idrettsmann hogger bena av seg, han er ikke lengre skikket til å være idrettsmann, om han så gjerne vil. En forkynner skal være èn kvinnes mann ser vi Paulus underviser om gang etter gang. (1. Tim. 3.2 og Titus 1:6).

 

Hele Israel som Gordon Tobiassen fremmer, måtte tåle Guds tukt fordi de sviktet her. Som GT ser gjennom fingrene med, Hanvold ørten ekteskap som han selv er skyld i selv at de gikk i «dass» da de ikke gav han nok tilfredsstille, og han ikke orket mere.

 

Hosea 4. 12 Mitt folk spør sitt trestykke til råds, og dets kjepp gir det svar; for utuktens ånd har forvillet dem, så de driver hor og ikke vil stå under sin Gud.  Hos 5,4 

13 På fjelltoppene ofrer de, og på haugene brenner de røkelse under eker og popler og terebinter, fordi skyggen der er god; derfor driver eders døtre hor, og eders sønnekoner gjør seg skyldige i ekteskapsbrudd.  Jes 57,5-7   Esek 6,13   Esek 20,28 

14 Jeg vil ikke hjemsøke eders døtre for deres hor, eller eders sønnekoner for deres ekteskapsbrudd; for mennene går selv avsides med horkvinnene og ofrer med skjøgene. Således går det uforstandige folk til grunne.

 

Her står det om Israel, men det er akkurat det samme som gjelder for menigheten

 

De gjør seg skyldige i ekteskapsbrudd.

«for utuktens ånd har forvillet dem, så de driver hor og ikke vil stå under sin Gud.»

Dette passer så perfekt på Jan Hanvold og Visjon Norge.

Hvordan kan da Gordon Tobiassen, Ordet og Israel og så mange andre samarbeide med VN og JH er helt uforståelig for meg.

Jeg er overbevist at dette er med å dra Guds nærvær, Salvelse og velbehag bort for alle som er med på dette.

Samtidig, dommen over Guds menighet bringes nærmere og nærmere!

 

1 Pet. 4. 17 For tiden for dommen skal begynne med Guds hus! Men hvis vi skal være først, hva da med dem som mot slutten er ulydige mot Guds budskap?

18 For: ‘Hvis det er vanskelig for en rettferdig å bli reddet, hvordan skal det da gå med de gudløse og synderne? ORD 11,31 

19 Og derfor skal den som må lide etter Guds vilje, overgi sin sjel til gode gjerninger i trofasthet mot Skaperen.

Dommen begynner med oss kristne. Hvordan kan det være mulig at en overser synden iblant oss troende? Jeg fatter det ikke.

Jan Hanvold blåste ut på eteren følgende:

«Til Helvete med alle som ikke godtar at jeg er gjengiftet!»

http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/08/nr-86-jan-hanvold-pa-radio-1077-her-i.html

 

Hvordan kan Gordon Tobiassen mene at det er etter Guds gode vilje å samarbeide med han og Visjon Norge?

Er den åndelige dømmekraften så fraværende blitt?

Ikke rart at Guds Ånd er veket i fra ham og han er ikke klar over dette ser det ut som?

 

2 Joh.b. 10 Hvis det kommer noen til dere som ikke fører denne læren, skal dere ikke ta imot ham i deres hus, og ikke ønske ham velkommen.

11 For den som hilser ham velkommen, tar del i hans onde gjerninger.  1JO 1,12-13 .

 

Jeg vet at jeg får falske anklager og løgner imot meg at jeg er ukjærlig, lovisk, dømmende, kverulant og mange, mange andre ting.

Det får så være, men jeg mener å holde frem Guds ord og hva den Herre Jesus ville ha sagt. Hva Paulus og alle andre apostler lærte for 2000 år siden.

 

Joh.Åpenb. 2. Du holder ut, og du har strevd i utholdenhet for mitt navn uten å bli trett.

Likevel har jeg imot deg at du har forlatt din første kjærlighet.

Husk derfor hvor du er falt ifra. Vis anger og gjør dine første gjerninger! For hvis ikke, vil jeg brått komme over deg og flytte lysestaken fra dette stedet — hvis du ikke angrer deg!

 

Dette var budskapet til menigheten i Efesus, som er like aktuelt i dag.

Gordon Tobiassens lære er meget god, der er han som menigheten i Efesus.

Men det er ikke nok når du har mistet kjærligheten, kontakten og intimiteten med Jesus. For det er fullt ut mulig å gjøre bot og bedring.

Rett og slett omvende seg, for det er akkurat det som trengs.

Som Jesus sa til menigheten i Laodikea.

 

Joh.Åpenb. 3. 19 Den som jeg elsker, irettesetter og oppdrar jeg. Vær derfor ivrig og vis anger.

1930 oversettelsen: 19 Alle dem jeg elsker, dem refser og tukter jeg; vær derfor nidkjær og omvend dig!

 

Det er rett og slett skammelig og rent ut uhyggelig å se at de alle fleste tror det står flott til med de troende!

 

Sluttkommentar:

 

2 Tim. 4. Nå vitner jeg fremfor Gud, og ved Herren Jesus Kristus som skal dømme levende og døde etter at han har synliggjort sitt rike:

Forkynn ordet om det passer eller ikke! Overbevis, irettesett og forman med all tålmodighet og lærdom.

For den tiden skal komme da de ikke skal holde ut en uforfalsket lære, men etter eget ønske skal de samle seg opp lærere etter det som kiler dem i øret.

De skal vende sine ører bort fra sannheten og vende seg til myter.

Men vær du nøktern i alt! — Hold ut i trengsler, gjør en forkynners arbeid og fullfør din tjeneste.

 

Apostelen Paulus taler om en tid som ikke var – men som skulle komme.

Da menigheten – de kristne.

Ikke ville tåle den sunne lære, men kun det som passet det gamle menneske.

Det er der vi er NÅ!

 

Vi ser og opplever et samrøre!

 

Der en slik god forkynner som Gordon Tobiassen.

http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/08/nr-98-gordon-tobiassen-som-er-en.html

 

Forsvarer og har gjort seg selv og sin tjeneste helt avhengig av Jan Hanvold og Visjon Norge. Visjon Norge er en åndelig svinesti!

https://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-343-visjon-norge-er-en-andelig.html

Hvor er Jesus? Hvilket evangelium ender vi opp med der Jan Hanvold som er skyld i flere ekteskapsbrudd.

Får fritt leide inn i Guds menighet, hvor vil dette ende?

Kan ikke si at jeg har vært spesiell hard i denne artikkelen eller ufin.

Men rett på sak, der jeg bare holder frem Guds ord.

Hva som er Guds vilje og vei!

Jan Hanvold er ikke bare en falsk profet. Men som en kult leder beriker han seg selv. Det er så sykt og egentlig så åpenbart at det er for meg helt ubegripelig og uforståelig at ikke langt flere ser dette?

Tar avstand og går videre SELV MED GUD!

Relaterte linker:

http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/

https://www.youtube.com/watch?v=Frvhp7h3UNI

https://www.youtube.com/watch?v=HhGFYFJ7G1Q

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold-en-falsk-profet

https://blog.janchristensen.net/2024/07/nr-3395-det-er-bade-likheter-og.html

https://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1266-det-er-musestille-angaende-jan.html

https://blog.janchristensen.net/2016/10/nr-1730-det-er-totalt-meningslst-vre.html

fredag 26. juli 2024

Nr. 3395: Det er både likheter og ulikheter med profet-tjenesten i den gamle og den nye pakt!

 Nr. 3395:

Det er både likheter og ulikheter med profet-tjenesten i den gamle og den nye pakt!

 

Jeg har så langt jeg vet kun opplevd en gang at det var en som syndet på en slik måte at en dom lik det vi leser om de gammel testamentlige falske profeter erfarte.

Det har jeg skrevet om her:

https://blog.janchristensen.net/2012/06/nr-435-mannen-som-dde-som-ananias-og.html

 

Det finnes også i dag profeter og profet tjenester.

Men jeg tror også at alle forkynnere skal ha noe av profet tjenesten.

Samt, tale profetisk er noe som alle troende skal bestrebe seg etter å tale.

 

Det er kun noen få som jeg vil si her i Norge som jeg har erfart å være en profet.

Da en sann profet, falske er det mer enn nok om.

Skrev om han her:

https://blog.janchristensen.net/2022/05/nr-2976-da-vi-startet-smyrna-menigheten.html

 

Joel Wexel Barsjø som døde i 1994.

Denne mannen var uten tvil en profet med en profet tjeneste.

Dessverre har jeg ikke et bilde av han, da det er 30 år tilbake i tid han døde og det er ikke tatt så mange bilder jeg akkurat nå har tilgjengelig.

Han kunne tale om skjulte synder, og alt som en gammel testamentlig profet og en nytestamentlig profet også kan gjøre.

Det er likheter også med profet tjenesten i GT og NT.

En gang Barsjø ba og var i veldig nød kom Hans Nielsen Hauge til ham og sa at han hadde vært i samme kamp som ham. Og ble da kraftig styrket av dette.

Bilde av Hans Nielsen Hauge, som styrket profeten

Da han kom til Barsjø, var det slik jeg erindrer det. I vadmelsklær.

Hans Nielsen Hauge. Byste utført av Torsten Christensen Fladmoe.

Illustrasjon hentet fra "Akershus amt 1814-1914".

 


https://blog.janchristensen.net/2012/07/nr-445-profet-tjenesten-er-intakt-i-dag.html

https://blog.janchristensen.net/2010/10/nr-31.html

 

5 Mosebok 13.

Moses lærer hvorledes de skal gjøre med en falsk profet som vil forføre dem til frafall fra den sanne Gud, 1-5, og med andre som vil gjøre det samme, selv om det er deres nærmeste frender, 6-11, og med en by som faller fra Herren og tjener avguder, 12-18.

Når det står frem en profet i din midte, eller en som har drømmer, og han varsler dig et tegn eller et under,

og det virkelig skjer det tegn eller under som han talte til dig om, idet han sa: La oss følge andre guder - sådanne som du ikke kjenner - og la oss dyrke dem,

da skal du ikke høre på denne profets ord eller på ham som hadde drømmen; for Herren eders Gud vil bare prøve eder for å kjenne om I elsker Herren eders Gud av alt eders hjerte og av all eders sjel.

Herren eders Gud skal I følge, og ham skal I frykte; på hans bud skal I ta vare, og på hans røst skal I høre; ham skal I tjene, og ham skal I holde fast ved.  5 Mos 10,20 

Men profeten eller han som hadde drømmen, skal late livet, fordi han tilskyndte til frafall fra Herren eders Gud, som førte eder ut av Egyptens land og fridde dig ut fra trælehuset, og fordi han vilde føre dig bort fra den vei som Herren din Gud har befalt dig å vandre; således skal du rydde det onde bort av din midte.  5 Mos 18,20 

Om din bror, din mors sønn, eller din sønn eller din datter eller din hustru i din favn eller din venn, som du har så kjær som din egen sjel - om nogen av disse lokker dig i lønndom og sier: La oss gå bort og dyrke andre guder - sådanne som du og dine fedre ikke har kjent,

av de folks guder som bor rundt omkring eder, enten nær ved dig eller langt fra dig, fra jordens ene ende til den andre -

da skal du ikke samtykke og ikke høre på ham; du skal ikke spare ham og ikke ynkes over ham og ikke skjule ham,

men du skal slå ham ihjel; du skal selv være den første som løfter hånden mot ham for å avlive ham, og siden skal hele folket gjøre det samme.  5 Mos 17,2-7 

10 Du skal stene ham, så han dør, fordi han søkte å føre dig bort fra Herren din Gud, som førte dig ut av Egyptens land, av trælehuset,

11 og hele Israel skal høre det og frykte, så det ikke mere blir gjort så ond en gjerning mellem eder.

12 Hører du si om nogen av de byer som Herren din Gud gir dig til å bo i:

13 Det er stått frem ugudelige menn av din midte, og de har forført innbyggerne i sin by og sagt: La oss gå bort og dyrke andre guder - sådanne som I ikke kjenner -

14 da skal du granske og ransake og spørre nøie efter, og er det da sannhet, er det sikkert og visst at denne vederstyggelighet er gjort i din midte,

15 da skal du slå innbyggerne i denne by ihjel med sverdets egg; du skal bannlyse den og alt det som i den er; også feet der skal du slå med sverdets egg.

16 Alt byttet du tar der, skal du samle midt på torvet, og du skal brenne op både byen og alt byttet du har tatt, med ild som et heloffer for Herren din Gud, og den skal være en grushaug for alle tider, den skal ikke bygges op mere.

17 Ikke det minste av det bannlyste skal bli hengende ved din hånd, forat Herren må la sin brennende vrede fare og være dig nådig og miskunne sig over dig og gjøre dig tallrik, som han har svoret dine fedre,  5 Mos 7,25-26 

18 når du hører på Herrens, din Guds røst, så du tar vare på alle hans bud, som jeg gir dig idag, og gjør det som er rett i Herrens, din Guds øine.

Profeten i gamle testamentet og gamle pakt skulle bøte med livet hvis han kom med en profeti som ikke stemte!

Profeten i det nye testamentet og den nye pakt som kommer med en profeti, skal vi prøve. Og holde fast ved det gode og forkaste det som ikke stemmer med Guds eget ord. Eller som viser seg ikke å være korrekt!

1 Tess. 5. 20 Forakt ikke profetiene.

21 Sett alt på prøve og hold så fast på det som er godt!

Sammenligne den gamle og den nye pakt, er rett

 

Men å dra ting over fra den gamle pakt til den nye pakt er absurd, feil og direkte misvisende.

Det er to helt forskjellige pakter, bygget på helt forskjellige forutsetninger.

Der den nye pakt er mye mer fullkommen, slik Gud vil det skal være.

Uansett, likheten er der. Men også ulikhetene.

Da er det viktig ikke å bedømme en ny testamentet profet som en bedømmer en gammel testamentlig profet. Gjør en det, er en på ville veier.

En profet i GT, skulle bli steinet hvis han profeterte noe som ikke stemte

Da han talte Guds ord.

Men i nye testamentet er Guds ord fullført.

Apostelen Paulus sa det selv at han var satt til å fullføre Guds ord.

Dermed er muligheten for feil helt, helt annerledes.

 

Fra mine bibelkommentarer Kolossenserbrevet 1. 25 Jeg er blitt en tjener for menigheten i kraft av det forvalteroppdraget Gud har gitt meg hos dere: å fullføre tjenesten med Guds ord,

Med den bakgrunn han hadde, ikke minst med hans dype kunnskap til Guds ord og alle Jødiske forskrifter var han ideell til sitt store oppdrag; å fullføre tjenesten med Guds ord. Eller som det står i 1930 oversettelsen; det vil si å fullføre Guds ord. Det var mange sider ved Paulus undervisning\forkynnelse som ikke var åpenbart før han brakte det frem i lyset. Bl.a. menigheten, bortrykkelsen av menigheten, nådegavene, tjenestegavene og mange andre sannheter

Sluttkommentar

Her har jeg ikke godt hverken i dybden eller bredden.

Men forsøkt å påpeke at forskjellen er stor mellom GT og NT.

Mellom den gamle og den nye pakt.

Hvis en profet i dag kommer med 80 % rett, og 20 % som ikke stemmer.

Så kan vi ikke si at han nødvendigvis er en falsk profet.

Skriften sier at vi skal prøve alt, og holde fast ved det gode.

Med andre ord, det som stemmer med faktum.

Alle må vi bestrebe oss etter å alt skal stemme.

Men jeg har bare enkelt og rett frem påpekt forskjellen.

Der vi i NT skal ikke utslukke Ånden. Men oppfordre andre, og vi selv.

Til å tale profetisk, og gi dette plass både i vårt eget liv og i menigheten.

Tar med noen ord i fra Apostelen Paulus som på en herlig måte utrykker hvor viktig og stort det er med profetisk tale i en nytestamentlig menighet og setting.

Amen!

 

1 Kor. 14. Jag etter kjærligheten og begjær det åndelige, helst evnen til å profetere.

For den som taler i tungemål, taler ikke til mennesker, men til Gud, for ingen kan forstå ham. I ånden taler ham mysterier.

Men de som profeterer, taler til mennesker, til oppbyggelse, formaning og trøst.

Den som taler i tungemål, oppbygger seg selv, men en som profeterer, oppbygger menigheten.

Jeg vil ikke at alle skal tale i tungemål, men heller at dere profeterer, for han som profeterer, er større enn han som taler i tungemål, unntatt når han blir oversatt slik at menigheten får sin oppbyggelse.

Relaterte linker:

https://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=pastor-egil-svartdahl

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=aril-edvardsen-var-pr-biblens-definisjon-en-falsk-profet

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Terje-Berntzen

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Aril-Edvardsen-var-Babylon

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=aril-edvardsen-en-falsk-profet

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold-en-falsk-profet

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=naadegavenes-bruk-og-hensikt

https://blog.janchristensen.net/2016/10/nr-1666-guds-ord-taler-om-tildekkelse.html

https://blog.janchristensen.net/2018/11/nr-2349-det-er-en-misforstaelse-og.html

https://blog.janchristensen.net/2015/11/nr-1289-vebjrn-selbekk-jeremy-hoff-er.html