onsdag 15. juni 2016

Nr. 1560: Ved Jan Aage Torps falske anklager mot meg, så spres budskapet at det er hor, ekteskapsbrudd og synd å gifte seg på nytt som troende på en måte som gjør at den 1.5 Mill. han loppa Serberen for, er betalt tilbake mange ganger!

Nr. 1560: 
Ved Jan Aage Torps falske anklager mot meg, så spres budskapet at det er hor, ekteskapsbrudd og synd å gifte seg på nytt som troende på en måte som gjør at den 1.5 Mill. han loppa Serberen for, er betalt tilbake mange ganger!

Lewi Pethrus skriver i boken seierstider – brytningstider i kapitelet seierstro – vår ledestjerne følgende:

«De store skarene begynte å svikte ham da han begynte å tale om sin lidelse og død. Til og med de tolv han hadde utvalgt som sine apostler, sviktet ham og flyktet. Før det skjedde hadde en av dem lykkes med å selge han for tretti sølvpenger til hans fiender. Den mest betrodde av dem alle fornektet sitt disipelskap tre ganger under den offentlige rettergangen imot ham.
Han bannet på at han ikke kjente ham.
Menneskelig sett så sluttet kristendommens start med at dens grunnlegger hang ensom og forlatt av Gud og mennesker på et kors mellom to røvere.
Dette var ifølge Jesus fiender kristendommens sammenbrudd i selve starten, og mange av de troende jøder så i dette hans nederlag for bestandig.
De så ikke den Guds frelsesplan som lå bakom disse sett så nedslående ytre hendelser.
Men i det som så ut til å være det største nederlag, lå den største seier for Guds sak som noensinne er blitt vunnet.

Seieren på Golgata er seieren fremfor alle andre!»



I Tingretten ble den saken der Jan Aage Torp klarte å få en person til å gi 1.5 Millioner en stor sak da Torp hadde en veldig stor trang etter å fortelle at pengene som han gav.

De var nå brukt opp, der var det ingenting å hente selv om Torp på nettet hadde skrevet at vedkommende måtte bare ha pengene for seg selv. Torp mente to ting, at pengene var brukt opp, men vedkommende skulle ha pengene. Men da måtte Torp betale de tilbake!
Og den and
re saken som Torp forklarte inngående, det var hvor såret han var over at så få forsto og tok hensyn til hans første skilsmisse, smerten var uutholdelige for en slik person som ham!
Det positive her var at Torp fikk «lettet» på sin nok såret stolthet, der han del selvutnevnte og falske apostel var blitt tråkket på. Men et så stort ego, og samtidig å være en besserwisser var det for meg og mange andre en lidelse å høre på ham da dette hadde selvfølgelig ikke noe med en straffesak å gjøre. Men for Jan Aage Torp så er det en ting som gjelder åpenbart, bevare sitt store ego og image intakt for alle og enhver, selv om det for de fleste må det være temmelig åpenbart at her har vi ikke akkurat med en Guds mann, men en falsk apostel og en hyrde som vi leser om i Esekiel 34 som er omtalt som de dårlige hyrder.

Men nå, da Torp har klart å lure og forlede både politiet og tingretten at han er blitt sjikanert etc. Så går budskapet Jan Aage Torp forfekter, en seiersgang over hele Norge og utforbi Norges grenser da dette er blitt en stor sak bl.a. i media og på enkelte nettsteder! Takk Gud for «Pastor» Torp som sprer budskapet at gjengifte er synd på en slik måte, at jeg måtte hatt minst 1.5 Millioner for å klare å spre budskapet slikt som det nå har skjedd!

Hva lærer Guds ord med hensyn til gjengifte for kristne?

Ekteskap – tjeneste – gjengifte gjør en uskikket til en tjeneste i Guds menighet!I dag er samboerskap allment akseptert i folket - fra toppen av samfunnsstigen og lagt inn i de ”kristnes” rekker, men Bibelen omtaler samboerskap som hor og sier at de som lever slik ikke skal arve Guds rike. (1. Kor 6:9; 7:2 og 1. Tess 4:2-5.)
Gud ville mennesket vel og innstiftet det livslange ekteskapet som ramme om kjærligheten mellom mann og kvinne. (Mark 10:7 og Ef 5:31)
Viktigheten av dette avspeiles også ved at Herren tok dette med i det 6. bud som sier «Du skal ikke bryte ekteskapet,» eller som det også kan oversettes: «Du skal ikke bedrive hor.»
                                                     
Det finnes noen grunnleggende prinsipper som går igjen i alt som Bibelen taler om ekteskapet. Det er ting som er uforanderlige, de hører til selve skapelsens orden. Gud understreker dette når han sier i 1. Mos. 2:24 «Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og bli hos sin hustru, og de skal være ett kjød.»

Jesus henviser også til dette når han omtaler ekteskapet i Mat. 19:3 ff. Ektefellene skal være ett kjød og i felleskap dele både gleder og sorger som dette medfører.
Bibelen setter ekteskapet inn i en sosial og juridisk sammenheng. I ordet fra 1M 2:24 står det at «mannen skal forlate sin far og sin mor».

Dette betyr at han går fra en juridisk og sosial sammenheng og over i en annen, hvor det blir klart for alle at disse to ved å inngå ekteskap har dannet en ny enhet som skal vare livet ut.

Ut fra Guds ord kommer en ikke utenom en juridisk bindene bekreftelse på at ekteskap er inngått.

Bibelen har ingen oppskrift for hvordan et ekteskap skal inngås. Samfunnets ordninger for ekteskapsinngåelse er gyldige, dersom de ikke bryter med Guds ord. Det som er viktig å understreke er at ekteskapet er en juridisk forandring av livslang sivilstatus som foretas i full åpenhet og bekreftes av ekteparet, deres foreldre og myndighetene. For en kristen vil det være naturlig at ekteskapet også inngås under Guds ord og bønn.

Et samboerskap mangler all bibelsk begrunnelse. Det er bygget på subjektive følelser og private avgjørelser. Samboerskap er manglende vilje til å ta en avgjørelse av livslang karakter og et ønske om å leve seksuelt sammen uten å ta på seg den forpliktelse Bibelen knytter til slikt samliv.

Skilsmisse

Bibelen sier at skilsmisse er imot Guds vilje. Jesus sier i Matt 19:4-6: «Har dere ikke lest at han som skapte dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne, og sa: Derfor skal mannen forlate far og mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett kjød? Så er de ikke lenger to, men ett kjød. Derfor, det som Gud har sammenføyd, det skal et menneske ikke skille.» Se også Mark 10:6-9; Luk 16:18; 1. Kor 7:10-11.

Gjengifte

Bibelen taler også klart i denne sak. I Luk 16:18 står det: «Hver den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen, driver hor. Og den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, driver hor.»

Jesu ord i Mark 10:11-12 er heller ikke til å misforstå: «Den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen, gjør seg skyldig i hor mot henne. Og dersom en kvinne skiller seg fra sin mann og gifter seg med en annen, så driver hun hor.»

Paulus skriver like klart i 1. Kor 7:10-11: «Til dem som er gift, har jeg dette bud, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra sin mann. Men er hun skilt fra ham, skal hun enten fortsette å leve ugift eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin hustru.»

Vi merker oss at Paulus viser til et bud fra Herren. Det oppgis bare to muligheter for den fraskilte hustru: Å bli værende ugift eller å forlike seg med sin mann. Unntaket er hvis det er hor med inne i bilde.
Men den uskyldige part kan gifte seg på nytt etter en skilsmisse bygger på Matt 19:9 der Jesus sier: «Men jeg sier dere: Den som skiller seg fra sin hustru av noen annen grunn enn hor, og gifter seg med en annen, han driver hor. Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, han driver hor.»

Tjeneste og gjengifte

Men allikevel er en blitt skilt som troende og en innehar en tjeneste, så stilles det strengere kriterier. Der heter det flere plasser i Paulus undervisning at en skal være èn kvinnes mann (se Pastoral brevene). Hva da?

Jakob sier i sitt brev kapittel 3:1: «Mine brødre! Ikke mange av dere må bli lærere! For vi vet at vi skal få desto strengere dom».

Ansvaret er meget stort å være forkynner. Det er en stor forskjell å være et vanlig menighetsmedlem og å være forkynner. Men det er ikke dermed sakt at en er mer elsket av Gud, men det har med å være tro over det ansvarsområde Gud har gitt en. Jeg tror at Gud vil tilgi alle enhver synd. Men her er det andre ting som må komme i betraktning, som forkynner innehar man et spesielt ansvar. Ville noen i en profan sammenheng tillatt en pedofil å arbeide med barn? Nei. Like klar er Skriften på at vi ikke skal tillate at en gjengiftet forkynner skal forkynne for andre mennesker med et Pastoral og lærer ansvar. At en er Evangelist som bl.a. Frank Mangs var etter han ble fraskilt, kan vi tillatte. Men ikke bli innsatt som Pastor, Hyrde eller eldste. En skal ikke være leder for flokken og hjorden, men være selv under et form for tilsyn. Fraskilte trenger å få orden først på ekteskapet sitt. Og gjengifte er å leve i hor for troende.

Men når en innehar et embete som forkynner, så kreves det mye. Derfor sier Jakob at ikke mange skal være forkynnere. Derfor kan ikke en forkynner ta seg friheter bare på egen bekostning, han har et spesielt ansvar over Gud og sine medmennesker.

Når det gjelder ekteskapet, så er det ikke tillatt for en forkynner å gifte seg opp igjen under noen omstendighet, da diskvalifiserer han seg for det embete han har fått. Det er som en idrettsmann hogger bena av seg, han er ikke lengre skikket til å være idrettsmann, om han så gjerne vil. En forkynner skal være èn kvinnes mann ser vi Paulus underviser om gang etter gang. (1. Tim. 3.2 og Titus 1:6).

Skulle noe være uklart her, så anbefaler jeg å sende inn et spørsmål til bloggen vår eller skrive noe selv der. Dette burde og skulle vært en felleskristen forståelse der ikke gjengiftede fikk og kunne dra land og strand runde. Det er åndsmakter, demoniske sådanne som følger i fotsporet av løs seksual- og moral liv.
1. Tim. 4. 1. Ånden sier med klare ord at i de siste tider skal noen falle fra troen. De skal holde seg til ånder som fører vill, og til lærdommer som stammer fra onde makter.  2 De blir bedratt av løgnaktige hyklere som er brennemerket i sin samvittighet.  3 Disse nekter folk å gifte seg og krever at en skal holde seg borte fra visse slag mat, enda Gud har skapt dette for at de som tror og kjenner sannheten, skal ta imot det med takk.  4 For alt det Gud har skapt, er godt, og ingen ting er forkastelig når det mottas med takk.  5 Det blir helliget ved Guds ord og bønn.

Det er ikke snakk om A og B kristne. Ekteskapet er en Gudgitt ordning som også viser forholdet mellom Kristus og menigheten. Derfor ligger det i selve naturen her, at det stilles så store krav. Gud står bak sitt ord, derfor er dette et forbilde på noe enda større og rikere. Vårt forhold til Jesus og hans forhold til oss. Vær derfor nøye med både den du gifter deg med og at du ikke tilsøler ditt liv her. Ved at du lever i samsvar med Guds ord her, er den beste forutsettingen at du vokser som troende.

1. Tess. 4. 1. For øvrig, brødre, ber og formaner vi dere i Herren Jesus: Dere har mottatt og lært av oss hvordan dere bør leve og være Gud til behag, og slik lever dere allerede. Men dere må gjøre enda større fremskritt i dette!  2 Dere vet jo hvilke påbud vi gav dere fra Herren Jesus.  3 For dette er Guds vilje – deres helliggjørelse: Dere skal holde dere borte fra hor; 4 enhver skal vite å vinne seg sin egen hustru i hellighet og ære,  5 ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud.  6 Og ingen må gjøre sin bror urett eller bedra ham i disse ting. Herren straffer alt slikt, det har vi tidligere sagt og lagt dere på sinne.  7 For Gud kalte oss ikke til urenhet, men til et hellig liv.  8 Derfor, den som avviser dette, avviser ikke et menneske, men Gud, han som gir dere sin Hellige Ånd.

Vi leser om at skriften gir et klart vitnesbyrd om presten i den gamle pakt hvordan han skulle leve, som sto i det samme ansvarsforholdet innfor Gud og sine medmennesker som forkynneren og tilsynsmannen står i den nye pakt. 3. Mosebok 21:14: «En enke eller en fraskilt eller en vanæret kvinne eller en skjøge – noe slikt må han ikke gifte seg med. Bare en jomfru av sitt folk skal han ta til hustru».

Vi leser om at Gud gir det samme vitnesbyrd og krever det samme av Presten under det kommende 1000-årsriket som skal tjene for folket i Jerusalem i Israel, der lov og rett skal gå ut i fra. Esekiel 44:22: «En enke eller en kvinne som hennes mann har skilt seg i fra, skal de ikke ta til hustru, men bare jomfruer av Israels ætt. Men de kan ta en enke som er enke etter en prest».

Når Skriften er så klar når det gjelder presten i den gamle pakt og under 1000-årsriket, så er den ikke mindre klar når det gjelder under menighetens tidshusholdning, vi som lever under det herligeste og største privilegium av alle; «èn kvinnes mann».

På samme måte som at Skriften sier at det er demonisk og forførisk å nekte en forkynner og tilsynsmann å gifte seg (1. Tim. 4:1), er det å komme under de samme negative forholdene å akseptere og tillatte at forkynnere gifter seg på nytt mens ektefellen lever. Det er kun ved død at det kan være riktig for en tilsynsmann å gifte seg på nytt igjen, og da med ei som ikke er fraskilt!
Bl.a. Derek Prince som var en flott bibellærer giftet seg med ei fraskilt, dette var selvfølgelig aldri Guds vilje. Får bare håpe at han ble frelst som gjennom ild, selv om han gjorde imot Guds åpenbare vilje.

Sluttkommentar:

Lewi Pethrus ga ut en bok som er noe av det beste jeg har lest, seierstider – brytningstider der et kapitel omhandler kristendommens største nederlag, som ble den største seier.

Seierstro – vår ledestjerne er et kapitel som er utrolig innholdsrikt. På slutten av dette kapitelet skriver tros og pinsehøvdingen Lewi følgende:
«De store skarene begynte å svikte ham da han begynte å tale om sin lidelse og død. Til og med de tolv han hadde utvalgt som sine apostler, sviktet ham og flyktet. Før det skjedde hadde en av dem lykkes med å selge han for tretti sølvpenger til hans fiender. Den mest betrodde av dem alle fornektet sitt disipelskap tre ganger under den offentlige rettergangen imot ham.
Han bannet på at han ikke kjente ham.

Menneskelig sett så sluttet kristendommens start med at dens grunnlegger hang ensom og forlatt av Gud og mennesker på et kors mellom to røvere.
Dette var ifølge Jesus fiender kristendommens sammenbrudd i selve starten, og mange av de troende jøder så i dette hans nederlag for bestandig.
De så ikke den Guds frelsesplan som lå bakom disse sett så nedslående ytre hendelser.
Men i det som så ut til å være det største nederlag, lå den største seier for Guds sak som noensinne er blitt vunnet.
Seieren på Golgata er seieren fremfor alle andre!»

Hva vil resultatet bli for de som går imot Gud og Guds tjenere? De vil gå under og blir desto strengere dømt!

Hva vil resultat for den som tjener Herren, og noen går imot dem? Det kristne budskapet blir spredt enn mer og seieren blir bare desto herligere og større.

Satans angrep på Gud og det kristne budskapet. DET VIRKER ALLTID MOT DEN HENSIKTEN SOM SATAN OG HANS TJENERE ØNSKER OG TROR!

Jesaja 54. 17 Hvert våpen som er smidd mot deg,
          skal mislykkes.
          Hver tunge som taler mot deg i retten,
          skal du kjenne skyldig.
          Dette er arven Herrens tjenere får,
          rettferdigheten jeg gir dem,

          sier Herren.


Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1364-har-vi-fatt-islamittiske.html
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1362-vebjrn-selbekk-setter-seg-over.html
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1360-sa-er-anken-levert-kjre.html


http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1359-i-morgen-skal-jeg-levere-anken.html
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1358-jan-aage-torps-utlegning-med.html
http://blog.janchristensen.net/2014/10/nr-902-har-jan-aage-torp-sine_19.html
http://blog.janchristensen.net/2014/10/nr-900-jan-aage-torp-haper-jeg-er.html



http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1357-kjre-troende-venner-be-om-at.html




http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=pastor-og-apostel-jan-aage-torp-i-oslokirken
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1349-jan-aage-torp-innrmmet-i-oslo.html
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1354-takk-gud-for-pastor-jan-aage.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr.html
 http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1094-nar-kona-spr-om-vi-kan-kjpe-en.html
 http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1115-den-uredelige-avisen-vart-land.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1108-oslo-politiet-vil-ha-meg-til.html
http://blog.janchristensen.net/2014/11/nr-905-en-reise-innover-i-seg-selv-har.html
http://blog.janchristensen.net/2016/01/nr-1353-alle-som-jeg-har-vrt-i-kontakt.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1121-det-mest-positive-med-det.html
 http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr.html
 http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1094-nar-kona-spr-om-vi-kan-kjpe-en.html
 http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1115-den-uredelige-avisen-vart-land.html

7 kommentarer:

Anonym sa...

Christensen. Be om hjelp før det er for seint. Få en psykolog til å fortelle deg hva som er sant og rett, for du er på kollisjonskurs med all anstendighet og med Guds ord. Jeg tror ikke du forstår alvoret i det du driver med og det er tydelig at du lever i fornektelse av virkeligheten. Igjen, søk hjelp!

Jan Kåre Christensen sa...

Jeg har en familie som støtter meg, det holder!

Torp har en familie der de ikke engang ønsker å se ham, han lever i hor og er uten tvil et maktmenneske!

Du snur alt på hode, arme sjel!

Jesaja 5. 20 Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert!

Dette er ikke noe annet enn kristendomsforfølgelse, men alt kommer til å ordne seg for den som tror. Den som tror tek det med ro står det i den nynorske oversettelsen, og det er slik Gud er. Han har den fulle og hele kontrollen!

Anonym sa...

Du er jo ingen kristen. Så dette kan ikke omhandle kridtendomsforfølgelse :) Det er du som forfølger de som faktisk er kristne. Du er ond og forført antikrist.

Gisken Brude

Jan Kåre Christensen sa...

He—he :-)
Jan Aage Torp som er en ekteskapsbryter og horkarl er en kristen, men jeg som lever etter Guds ord erdet ikke?
Det må ha rabla fullstendig for deg kjære venn :-) :-) :-)

Anonym sa...

hvorfor så stort interesse for Jan Åge Torp. Holder det ikke å si det en gang og overate dommen til Gud:

Rom 14 kap. Men du, hvorfor dømmer du din bror, eller hvorfor ser du ned på din bror? Vi skal alle fram for Guds domstol, 11 for det står skrevet:
Så sant jeg lever, sier Herren,
for meg skal hvert kne bøye seg,
og hver tunge skal bekjenne Gud.
12 Så skal altså hver enkelt av oss avlegge sitt eget regnskap *for Gud•.

Jan Kåre Christensen sa...

Skjønner ikke hva du mener. Du må selv velge å trykke deg inn på den Himmelske blogg, jeg skriver det som er relevant!
Hvis du ikke ønsker å lese, ikke trykke på den Himmelske blogg, så slipper du å lese det hele!


Anonym sa...

Beklager at jeg ikke utdypet spørsmålet mitt, men hva er det som driver deg i å rakke ned på pastor Torp gjentatte ganger, holder det ikke med en artikkel?

Hvordan tolker du dette skriftstedet: Rom 14 kap. Men du, hvorfor dømmer du din bror, eller hvorfor ser du ned på din bror? Vi skal alle fram for Guds domstol.