tirsdag 12. juli 2016

Nr. 1592: Dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler!

Nr. 1592:
Dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler!
Beskrivelser på hva som skjedde under EM finalen i Paris, Frankrike søndag 10. juni 2016, da en arrangør tabbe de lux. Gjorde at det ble en møllinvasjonen uten sidestykke. Flomlyset hadde stått på gjennom hele forje natten, og møllen hadde da kommet som horder inn da lyset sto på.
Dette er uten tvil symbolsk, da selv en EM finale og et EM gull, uansett hvor stort og herlig det hele er. Det er timelig og forgjengelig, det er kun troen på Gud og Jesus som vil bringe en evig og herlig seier utenover dette timelige og jordiske livet vi har her på denne jorden.

MØLLSPIST: Cristiano Ronaldo og de andre spillerne ble nærmest spist opp av møll under EM-finalen.
 

JOBBER PÅ SPRENG: De stadionansatte jobber på spreng for å redusere antallet møll på banen.


Jesu ord ble mer aktuelle under EM finalen mellom Portugal og Frankrike enn hva en skulle tro og forvente med den møllinvasjonen vi så.

Jesus sa: Matt. 6. 19 Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. 20 Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. 21 For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være.

Fra Wikipedia: Ekte møll (Tineidae) er en artsrik familie av sommerfugler. I motsetning til de fleste andre sommerfugler lever de aller fleste artenes larver ikke på levende planter, men på dødt plante- eller dyremateriale, sopp eller lav. Noen arter kan gjøre stor skade på lagrede matvarer eller på tekstiler, særlig kjent er klesmøll (Tinea bisselliella) som kan ødelegge klesplagg av ull. Ute i naturen kan ekte møll finnes for eksempel i gamle fuglereir og vepsebol, der de spiser dødt organisk materiale.
(sitat slutt).

Hva er det Jesus vil ha sagt? At alt i denne verden, om det er verdens fineste klesplagg, det er ikke beskyttet imot møll. Og metaller ryster etc. Dette at de på Stade de France i Saint Denis, en forstad nord for Paris. Det er Frankrikes nasjonalstadion, fikk en møllinvasjon p.g.a. at de som styrer stadionanlegget gjorde en slik grov feil med å la lysene stå på natten gjennom. Viser bare at vi mennesker er også full av feil om vi har egentlig all verdens rikdommer!

Vi må legge på oss Jesu ord, om å ikke sette vår lit til noe i denne verden. Men søke Guds rike først, ikke som nr. to, tre eller til sist. Men på første plass!

Matt. 6. 28 Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De arbeider ikke og spinner ikke, 29 men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. 30 Når Gud kler gresset på marken så fint, det som står der i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere? Så lite tro dere har! 31 Vær altså ikke bekymret og si: Hva skal vi spise? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? 32 Alt dette er hedningene opptatt av; men den Far dere har i himmelen, vet at dere trenger alt dette. 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Uansett, alt i denne verden av gull, gods og ære, har sin bismak. Hvorfor?
Det er kun timelig og vil ikke vare for alltid. Kun det vi gjør for Gud, vil vare for evig og alltid! Apostelen Paulus skriver:

1 Kor. 9. 24 Vet dere ikke at de som er med i et løp på idrettsbanen, de løper alle sammen, men bare én vinner seiersprisen. Løp da slik at dere vinner den! 25 En idrettsmann må nekte seg alt. Han gjør det for å vinne en krans som visner, vi for å vinne en krans som aldri visner. 26 Jeg løper derfor ikke uten å ha et mål, og jeg er ikke lik en bokser som slår i løse luften. 27 Nei, jeg kjemper mot meg selv og tvinger kroppen til å lystre, for at ikke jeg som har forkynt for andre, selv skal bli forkastet.

En krans som visner – vi som tror på Jesus og Gud får en krans som er evig!

For en stor forskjell det er på å tro på Gud, og ikke tro på Gud. Tenk på Asaf i Salme 73. Han ble motløs da han så hvor godt det gikk de ikke troende. Men det var inntil han Gud inn i Guds nærhet, og fikk se det hele i et evighetsperspektiv. Da ble det en himmelvid forskjell. Vi leser fra hva Asaf skriver.

Salme 73. 11 De sier: «Hvordan vet Gud om det?
        Har Den Høyeste kjennskap til noe?»
    12 Ja, slik er de ugudelige
        som alltid er trygge og øker sin rikdom.
    13 Forgjeves har jeg holdt hjertet rent
        og vasket mine hender til tegn på uskyld.
    14 Enda ble jeg plaget hele dagen,
        hver morgen ble jeg tuktet.
    15 Hadde jeg sagt: «Slik vil jeg tale»,
        da hadde jeg sveket dine sønners ætt.
    16 Så grublet jeg for å skjønne dette;
        det var pinefullt for meg
    17 – til jeg gikk inn i Guds helligdom;
        da skjønte jeg hvordan det går dem til slutt.
    18 Ja, du fører dem ut på glatte veier,
        du lar dem falle og gå til grunne.
    19 Å, hvor brått de går til grunne,
        de blir revet bort og ender i redsel.
    20 Likesom vi forakter en drøm
        når vi våkner om morgenen,
        slik ringeakter du synet av dem
        når du reiser deg, Herre.
    21 Så lenge mitt sinn var bittert,
        og jeg kjente at det stakk i hjertet,
    22 var jeg dum og uforstandig;
        som et fe var jeg mot deg.
    23 Men jeg blir alltid hos deg,
        du har grepet min høyre hånd.
    24 Du leder meg med ditt råd,
        og siden tar du meg opp i herlighet.
    25 Hvem har jeg ellers i himmelen?
        Når jeg bare har deg,
        ønsker jeg ikke noe på jorden.
    26 Om kropp og sjel forgår,
        er Gud for evig min klippe og min del.
    27 Se, de som holder seg borte fra deg, går til grunne,
        du gjør ende på alle som er utro mot deg.
    28 Men for meg er det godt å være nær Gud.
        Jeg tar min tilflukt til Herren.
        Jeg vil vitne om alle dine gjerninger.

Her kan vi lese om Asaf som først ser at det går veldig godt med mange som ikke tror på Gud, som ikke har Jesus som sin frelser og Herre. Men de som tror på Gud, de går det ikke alltid tilsynelatende like godt med. Det er faktisk slik at det er mange ganger letter og mer komfortabelt å avskrive Gud i livet sitt. Da kan en gjøre som en selv vil, leve ut det livet som man ønsker og mener er best. Mens det for den troende er et liv i forsakelse, fornektelse og faktisk også være et utskudd i denne verden. Men så kommer det den dagen vi alle skal stå innforbi Gud med vårt liv, hva da?

Da hjelper det ingenting å være mester hverken i fotball eller noe annet. Mye eller lite penger på konto betyr da svært, svært lite, det er om en er renset i Jesu dyrebare blod.

Om vi har levd et liv som er Gud til behag og har evnet å blitt bevart i troen og våre liv er Gud verdige? Uten dette, så ha vårt liv vært forgjeves og uten innhold. Skriften sier at alt er tomhet i denne verden uten Gud, da det vil ta oss til fortapelsen!

Asaf bryter ut i en saliggjørende triumf, som vi alle som troende kan gjøre seg til vår.

Salme 73. 23 Men jeg blir alltid hos deg,
        du har grepet min høyre hånd.
    24 Du leder meg med ditt råd,
        og siden tar du meg opp i herlighet.
    25 Hvem har jeg ellers i himmelen?
        Når jeg bare har deg,
        ønsker jeg ikke noe på jorden.
    26 Om kropp og sjel forgår,
        er Gud for evig min klippe og min del.
    27 Se, de som holder seg borte fra deg, går til grunne,
        du gjør ende på alle som er utro mot deg.
    28 Men for meg er det godt å være nær Gud.
        Jeg tar min tilflukt til Herren.
        Jeg vil vitne om alle dine gjerninger.

Asaf beskriver hvordan han hadde vært før han fikk sine åndelige øyne opplatt og hvordan det gikk med menneskene uten Gud: «Jeg var dum og uforstandig. Som et fe var jeg mot deg.»

Slik er egentlig menneskene uten Gud, de er: «Jeg var dum og uforstandig. Som et fe var jeg mot deg.» For å omskrive dette, så blir det hvordan ikke troende er:
«Jeg var dum og uforstandig som ikke trodde på Jesus. Som et fe var jeg mot deg da jeg ikke ville tro på Gud.»

Slik er det for alle, selv det å vinne EM Gull, men glemme Gud oppe i det hele da møll og alt annet som er i denne verden. Vil bryte alt ned, og alt i denne verden er timelig og forgjengelig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke mulig å ta deg seriøst, Christensen. Dessverre!

Jan Kåre Christensen sa...

Meningsløs kommentar så lennge du ikke underbygger påstanden!