søndag 27. september 2015

Nr. 1237: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise!

Nr. 1237:

Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise!


DEBATT
Rabbi David Bar-Hayim som leder Shilo instituttet i Jerusalem i Israel, kommenterer i denne videoen dagens flyktningsituasjon i Midtøsten og Europa. Han kommenterer blant annet at de som flykter til Europa nå ikke flykter fra krig, men fra sin egen kultur og religion. Noe mennesker i regionen har gjort siden islam oppstod rundt år 600.

 
D


KJENNER HISTORIEN: Rabbi David Bar-Hayim kan mer enn de fleste om historien og religionene i Midtøsten. Her forteller han at det vi nå ser ikke er uvanlig, men historisk heller normalen i muslimske land.
Få vet bedre detaljene og omstendighetene rundt de stadige krigene, konfliktene og den menneskelige elendigheten i den islamske verden enn jødene som lever side om side med dem i Midtøsten.
Her er et ti minutter langt intervju med rabbi David Bar-Hayim, som er sjef for Shiloh instituttet i Jerusalem, i Israel.
Bar Hayim forteller at mange av de som idag flykter til Europa ikke er syrere, men mennesker fra Nord-Afrika og andre arabiske land, som har skaffet seg falske syriske pass. Pass det er veldig enkelt å skaffe seg for en mindre sum.
Dette er ikke bare et syrisk problem, det er et muslimsk problem. Mennesker i det fleste muslimske land ønsker å forlate dem.
Les også: Opp mot 20.000 asylsøker til Norge i år
Vi snakker ikke mennesker som flykter fra et regime eller en diktator, slik mange påstår. Og vi snakker ikke om en krise. Dette fordi dette er normalen i området. Dette er ikke en uvanlig situasjon i Midtøsten. I den muslimske verden.
At muslimer dreper muslimer i stor skala er ikke unormalt. Dette har skjedd siden islam så dagens lys. Idag ser vi at shiaer myrder sunnier. Og så myrder sunnier shiaer når de får sjansen. Dagen etter er det de som ble forfulgt i går som forfølger de som forfulgte dem igår. Og slik fortsetter det.
De eneste periodene man ikke ser dette i en stor skala, er når et av disse landene får en sterk og hensynsløs leder som kan styre de ulike grupperingene og religiøse fraksjonene med jernhånd. Dette er imidlertid kun til denne lederen blir styrtet og hele prosessen med vold og forfølgelse starter på nytt. Dette så vi med Saddam Hussein i Irak og med Muammar al-Gadaffi i Libya.


D


DIKATOR OG TYRANN: Saddam Hussein var uten tvil en udemokratisk leder. Men under hans ledelse var Irak så nære et stabilt styre som man noensinne har opplevd i landet. Etter hans død har mord, vold, voldtekter, religiøs forfølgelse og anarki eksplodert i Irak. (Foto: Saddam Hussein).
Da går situasjonen i området tilbake til normalen, altså ikke til en krise, men slik det har vært i mesteparten av tiden i disse områdene. En stamme her og en stamme der. Folk som rømmer fra et massemord her og folk som rømmer fra massemord der.
Les også: Migrasjon som våpen – fremprovoserte strømmer av flyktninger
Vi snakker derfor ikke om en flyktningkrise. Disse menneskene rømmer ikke fra en krise, men fra sin egen kultur og sin egen religion.
Når land som Tyskland og Frankrike velger å åpne grensene sine til disse menneskene, så importerer de denne såkalte borgerkrigen, eller araberstatenes livsstil, med vold, hat og ødeleggelse til sine egne nasjoner.
Vi snakker ikke om flyktninger. Vi snakker om et sivilisasjonsproblem.
Vi snakker ikke om flyktninger. Vi snakker om et sivilisasjonsproblem. En flyktning er et individ med et individuelt problem. Foreksempel en person som har blitt hjemløs som følge av et jordskjelv. Som er uten vann og mat. Denne personen må få hjelp. Situasjonen hans oppsto uten hans påvirkning eller skyld.
Men her snakker vi om noe annet. Her snakker vi om en sivilisasjon og en kultur med mange mennesker og stammer som er slavebundet av denne, og som igjen gjør at de dreper hverandre og jager hverandre. Denne prosessen snur seg så, slik at gårsdagens offer er morgendagens overgriper.
De fortsetter denne oppførselen uansett hvor de befinner seg.


D


FRA FAR TIL SØNN: Hatet, volden og ekstremismen blir overført fra generasjon til generasjon. Ingen muslimsk stat kan vise til demokrati, ytringsfrihet, moderne befolkningsopplysning eller individuell frihet. (Foto: Islamister).
Dette ser vi eksempler på når disse menneskene når Europa og øyeblikkelig begynner å oppføre seg voldelig, angripe politiet, kaster steiner og klager over mat og drikke som ikke følger deres religiøse standard.
Les også: Flyktningbølgen – dette er bare starten
Dette er en den type sivilisasjon eller samfunn, som ethvert land vil måtte absorbere og integrere i sitt samfunn igjen. Kun en gal person vil gjøre noe slikt.
Som konklusjon påpeker rabbi Bar-Hayim at det som idag skjer ikke bør overraske noen og at jødenes gamle bøker beskriver forfaderen til de arabiske nasjonene som «den ville mannen fra ørkenen». Hans hånd vil være reist mot alle og alles hender vil være reist mot ham. Han vil føre med seg ødeleggelse hvorhen han reiser.

Relaterte linker:
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat10/thread11600052/#post_11600052
http://blog.janchristensen.net/2011/10/nr-247-islam-buddha-darwin-kommunister.html
http://blog.janchristensen.net/2012/07/nr-451-muslimene-kan-volde-oss-her-i.html
http://blog.janchristensen.net/2012/07/nr-452-muslimene-ser-ned-pa-oss-troende.html
http://blog.janchristensen.net/2012/10/nr-512-hvem-var-profeten-muhammed-som.html
 

Ingen kommentarer: