tirsdag 7. februar 2012

Nr. 346: FAKTA OM GJENOPPRETTELSE AV EKTESKAP!

Nr. 346:

FAKTA OM GJENOPPRETTELSE AV EKTESKAP!

Oversatt av Arnhild Gjendem

Det er Satan som står bak skilsmisse og som uten tvil gleder seg når han lykkes!

”Hvem er vis så han skjønner dette, forstandig, så han merker seg det?
For Herrens veier er rette. De rettferdige ferdes på dem, men overtrederne snubler der”
Hosea 14,10
Ønsker du at du kunne lære alt om det å stå i tro for ekteskapet på Guds måte bare på noen få minutter? Det beste jeg kan gjøre er å dele noen fakta med deg om det å stå i tro. Du ønsker
kanskje ikke å høre alt dette, men dette er hva du trenger å vite hvis du virkelig alvorlig ønsker gjenopprettelse av ekteskapet.
”Mitt folk går til grunne fordi de ikke har kunnskap”
Hosea 4,6
1. Ikke forvent at mennesker forstår deg eller støtter deg!
Gud har gitt denne byrden og dette oppdraget å stå med Ham og be for din ektefelle,
til deg, ikke til andre. Derfor må du først søke din støtte hos Gud og ikke hos mennesker.

2. Fra den dagen du velger å stå i tro for din ektefelle, blir du bombardert med angrep fra
fienden. Forvent fristelser du ikke hadde tenkt på. Forvent at omstendighetene blir verre.
Vit at nå er du og din familie et mål for Satan og alle onde krefter for å friste deg på ulike måter til å gi opp.
Hvis du blir bombardert med Satans angrep så er Kristus din klippe.
Bare han kan beskytte deg fra ethvert angrep.
”Den som tilgir, tilgir også jeg. Ja, hvis jeg i det hele tatt har noe å tilgi, har jeg for Kristi
ansikt tilgitt det for deres skyld, så ikke Satan skal få bedra oss. For vi vet hva han har i
sinne.”
2 Kor.2, 10 og 11

3. Husk alltid på at dette er en åndelig kamp og at åndelige kamper bare kan vinnes med åndelige våpen.
Det å følge et sekulært ekteskapsprogram er som å gå i Irak-krigen med vannpistol.

4. Din elskede er tatt til fange av Satan for at han skal gjøre hans vilje. De sårede ord og handlinger kommer fra fienden og ikke fra din ektefelle. Husk Satan er all løgnens far, ikke forvent å høre sannhet fra din bortkomne ektefelle.

5. En dag vil ektefellen din få høre om at du har forandret deg fordi du begynte å søke hjelp hos Gud alene for gjenopprettelse av ekteskapet ditt. Din ektefelle vil bli tiltrukket av freden du har på tross av omstendighetene. Søk denne freden gjennom et nært og kjærlighetsfylt fellesskap med Jesus Kristus. Freden som tiltrekker kommer fra Gud alene og ikke fra noe sekulær designet ekteskapsprogram.

6. Husk at dette handler ikke om å overtale eller manipulere din frafalne ektefelle til å komme hjem for at du skal bli lykkelig! Dette er en kamp på liv og død for å redde din ektefelles sjel. Sluttresultatet blir enten himmel eller helvete alt etter hvordan din ektefelle
stiller seg til Jesus.

7. Det at du står i tro handler om mye mer enn du og din ektefelle. Det handler også om din familie, din omgangskrets, det handler om generasjonene etter deg og det handler om mennesker du ikke kjenner, men som legger merke til hvordan du lever og tar eksempel av ditt liv.

8. I de fleste tilfeller er det bedre for din ektefelle å bo hjemme enn å bo utenfor hjemmet.
Skyves de ut av hjemmet, skyves de rett over i Satans territorium. Så lenge de bor hjemme kan du følge deres åndelige tilstand og be inn i det.

9. Forvent at din ektefelle forandres ved at de søker lindring for den smerten Satan påfører dem. Bli ikke vippet av pinnen om de bytter jobb, flytter til et nytt sted, får nye hobbyer eller at de inngår et ikke-pakts ekteskap med en annen. Hvis du står fast vil Gud sørge for at du blir gift igjen med din ektefelle.

10. Uansett årsak til at de flytter ut og uansett hva de selv sier vil de fleste ektefeller gå inn i et nytt forhold i løpet av den tiden de er borte hjemmefra. Bli ikke utslått om det skjer.

11. Synd er årsaken til at alle ektefeller flytter hjemmefra uansett hva rådgivere eller familieterapeuter sier. Din ektefelle kan ha et sex-, selvstendighets- eller egoismeproblem.
De kan ha fått en diagnose kanskje av en ekspert som aldri har møtt dem. De kan høre at
de har midtlivskrise, kjemisk ubalanse eller bi - polære forstyrrelser. Uansett hva ekspertene sier så er synd problemet. Ekteskapet blir gjenopprettet når ektefeller slutter å finne menneskelige unnskyldninger for synd. (Er det ikke merkelig at noen kan gi din ektefelle diagnose uten å ha møtt ham/henne?)

12. Ingen mennesker kan si nøyaktig når din ektefelle kommer hjem. Vi kjenner for mange trofaste ektefeller som nesten har blitt ødelagt fordi ulike profeter har profetert en bestemt dag eller tid for gjenforeningen. Dagen har kommet og ingenting har skjedd. Dag og time for gjenforeningen kjenner Gud alene! Du må bare leve som om hver dag der den dagen din ektefelle kommer hjem.

13. La Gud få være Gud og la ham få bringe ektefellen hjem til seg og til deg. Vær forsiktig med å anta dagen uten å søke Gud og hans vilje. Vær forsiktig med ethvert menneske som vil fastsette din ektefelles gjenkomst.

14. Det å stå i tro er ikke å fremsi en spesiell bønn, gå til spesielle møter eller snakke på en spesiell måte. Det må bli en livsstil. Vi må leve slik Jesus levde.
Hvis du står i tro må du se hvor langt fra synden du kan leve og ikke eksperimentere med hvor nær verdens levemåte Gud vil tillate deg i å gå. Du skal bli lik Jesus og verdens levemåte skal mer og mer slippe taket i livet ditt. F. eks bør du spille musikk som hjelper deg, gir deg svar og støtter deg i stedet for å spille verdslig musikk.

15. Det å stå i tro er ikke lært eller gjort på et øyeblikk. Man må ta et skritt (eller en feil) om gangen. Gud tillater feil mens du lærer. En person som er alvorlig i tro til Herren kan si oss at han/hun virkelig har tråkket i salaten og ødelagt forholdet til Herren eller til ektefellen. Nei det har du ikke! Gud tillater at vi gjør feil og han tilgir dem hvis vi omvender oss. Den eneste måten du kan ødelegge det hele på er å gi opp Gud eller din ektefelle. Selv etter det tillater Gud at vi begynner på nytt. Herren dekker over alle feil som bølgene som skyller vekk sporene i sanden. Ethvert spor av feil blir vasket bort.

16. Hvis det blir ”for vanskelig” eller ”du ikke orker mer”(hva nå det betyr) og du gir opp, så er det ingenting som forandrer seg i livet ditt. Din ektefelle vil være den samme, det vil også omstendighetene dine være. Den eneste forskjellen er at du bekjenner ut ”noen tilfeller er for vanskelig for Gud”. Det er en bekjennelse som ikke er sann.
Hvis du begrenser Gud i forhold til gjenforening av din ektefelle vil du også måtte
begrense Gud i enhver anledning du trenger ham i fremtiden.
Ingenting er umulig for Gud!

17. En annen viktig ting i det å stå i tro er at du bør holde deg unna råd fra ”de”. Hvor ofte
hører vi ikke at ”De føler at Gud har noe bedre for meg” eller de sier at ”jeg må komme
meg videre med livet mitt”. Når ”de” sier at mitt ekteskap er håpløst da vil vi svare dem:
Det handler ikke om hva DE sier, men om hva Gud sier. Vi kan ikke høre på Gud og DEM
samtidig.
”Den kloke skaffer seg kunnskap, de vise legger vinn på å høre og lære”
Ordspr. 18,15

18. Du har kanskje hørt noen si at hvis vi hadde hatt internett for 20 år siden da vi ble skilt og Carilyn sto i tro for vårt ekteskap, da er jeg ikke sikker på at jeg hadde vært tilbake hjemme. Hvis jeg som den bortkomne hadde lest om bare det som de beste skriver om oss frafalne på nettet, hadde jeg flyktet enda lenger bort. Det virker som om de som står i tro i dag tror at de kan skrive helt privat på nettet og omtale sin ektefelle på den mest nedverdigende måte og avdekke åpent deres svakheter og deres mange feil.
Det er tilgang på nettet for alt griseri som serveres og mange bortkomne leser disse chat sidene og dette er med å gjøre vanskelige ekteskap enda mer låst og vanskelig.
Hvis hver av disse som står i tro ville gi Gud halvparten av den tiden de bruker på nettet i en halv måned ville mange flere ektefeller komme hjem. Det vil nok ikke skje for mange av dere som står i tro er henfallen til disse Chat nettstedene. I stedet vil de nok bare
fortsette med å legge ut om:” du vil ikke tro hva min ektefelle har gjort nå….” og de dårlige og tvilsomme råd som gis fra venner online, fra mennesker som de aldri har møtt og som heller ikke nødvendigvis er de de gir seg ut for å være. Dette er som regel råd som ikke er fra Gud. Våre som står i tro vil legge bønner ut på nettet og kalle det andaktstid, tid med Gud. De burde heller gå innfor Gud og bruke tid innfor hans åsyn og rope ut sin nød for ham.
Du sier:” Det skjer ingenting i min situasjon”. Til deg som sier det vil jeg si
”Hva skjer i ditt bønnerom?”

19. Det er helt sant at Gud er på din side. Hans ord har veiledning for enhver situasjon du kommer opp i. Mennesker kan si til deg: Det er slutt, men Gud sier aldri det!

20. Ikke tillat at andre sårende mennesker legger seg opp i din situasjon for å hjelpe deg når de selv ikke har fått orden på sitt eget liv og sin egen situasjon.
Hvorfor skal du tillate dem å slippe til i ditt liv?
Dette er Guds jobb og ikke en jobb for mennesker.

21. Veien hjem for de bortkomne er fylt med vanskelige begynnelser. Vær forberedt på dette.
Mange som står i tro har blitt slått ut av dette fordi:”Han/hun kom hjem i går, men så ble
de borte igjen i dag”
Dette er noe av prosessen for den bortkomne. Du må være våken for dette og for den
åndskampen som raser i din ektefelle og be til hjelp for ham/henne i dette.
(De fleste bortkomne gjør så godt de kan i denne prosessen, men de er ikke klar over åndskampen og bruker ikke de åndelige våpen.)
Det er derfor bønnene dine er så viktige.

22. Bortkomne kommer hjem!
Vi kom hjem ikke til mennesker som tar dette lettvint med det å stå i tro, men til dem som har et levende forhold til Jesus Kristus og som tar oppgaven alvorlig med å be ektefellen bort fra helvete. Vi kommer hjem til ektefeller som ikke ligger utslått av de forskjellige omstendigheter. Vi kommer hjem til ektefeller som ikke har satt deadlines for Gud eller for oss. Vi kommer hjem til ektefeller som er opptatt av å verne ektefellen fra baksnakk og det å avdekke ektefellens mange svakheter og feil. Vi kommer hjem til ektefeller som går hele veien. Må du starte i dag å bli en slik ektefelle som de bortkomne kommer tilbake til.
NÅ har du fått 22 punkt som du kan bruke til å bygge en bro mellom din bortkomne ektefelle og
deg.

”Og dette ber jeg om at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, slik at
dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag,
fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud”
Filipperne 1,9-11

Relatert link: http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Gjengifte-i-lys-av-Guds-ord
http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=den-uskyldige-part
http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Ekteskapet
http://www.tosko.no/

Ingen kommentarer: