torsdag 14. juli 2011

Nr. 109: Tilhører barna Satan som Presten i Statskirka hevder da de har arvesynd?

Spørsmål 109:

Tilhører barna Satan som Presten i Statskirka hevder da de har arvesynd?

Svar:

Arvesynden er den iboende synden alle mennesker blir født inn i verden med. Ordet ”arv” betyr at synden er overført til alle mennesker fra Adam, noe følgende vers, Rom 5,19 klart og tydelig sier: ”For likesom de mange kom til å stå som syndere ved det ene menneskes ulydighet, så skal også de mange stå som rettferdige ved den enes lydighet.”

Romerne 5,12, 15 og 19 bekrefter at vi alle er syndere på grunn av Adams synd. Det betyr at vi fra fødselen lever under forbannelsen som er dødens makt, men vi blir ved Jesu offer og soning for vår synd, kjøpt tilbake til Gud. Det er hemmeligheten med at alle mennesker fødes inn i verden med en iboende synd som er en arv fra Adam, men vi blir kjøpt tilbake til Gud ved Jesu soning for våre synder. Dette forklarer både at også alle små barn er syndere, men blir likevel frelst på Grunn av Jesu soning for synder.

Alle mennesker, også spedbarn, er i utgangspunktet fortapt, men blir likevel frelst fra fortapelsen på grunn av Jesu soning for synder. Ingen – selv ikke spedbarn – kunne blitt frelst uten Jesu soning for deres synd som er arvet fra Adam. Arvesynden er altså i seg selv en synd som det må sones for, og det selv om vedkommende aldri har gjort en eneste syndig handling og aldri har hatt en eneste syndig tanke som for eksempel spedbarn som ikke har egne synder og heller ingen syndige tanker. Likevel er de under fordømmelsen og i behov for Jesu soning.

Bekreftelsen på sannheten av det jeg ovenfor har skrevet finner du ved å lese Romerbrevet 5:12-19. Jeg nøyer meg med å gjengi bare 4 vers:

Rom 5:12 Derfor, likesom synden kom inn i verden ved ett menneske, og døden på grunn av synden, og døden slik trengte gjennom til alle mennesker, fordi de syndet alle –

Rom 5:15 Men med nådegaven er det ikke som med fallet. For er de mange døde på grunn av den enes fall, så er meget mer Guds nåde og nådens gave i det ene mennesket Jesus Kristus, blitt overmåte rik for de mange.

Rom 5:18-19 Altså, likesom én manns overtredelse ble til fordømmelse for alle mennesker, slik blir også én manns rettferdige gjerning til livsens rettferdiggjørelse for alle mennesker. For likesom de mange kom til å stå som syndere ved det ene menneskes ulydighet, så skal også de mange stå som rettferdige ved den enes lydighet.

Konklusjon: Alle barn tilhører Guds rike, men når de kommer opp til mann modenhet, da må de velge Kristus eller gå fortapt. Om de er barnedøpt eller ikke har ingen betydning da det er ingen bibelsk dåp men det er et tåpelig menneskebud som har ingenting med Guds ord og evangeliet å gjøre!

Tar med litt om barnevelsignelse da vi i Smyrna Oslo praktiserer det.

Barnevelsignelse

I Smyrna Oslo døper vi ikke barna. Vi bærer dem frem for Gud til bønn og velsignelse. Vår bakgrunn for å gjøre dette er blant annet historien fra Markus 10, 13 der Jesus velsigner barna.
De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. Da Jesus så det, ble han harm og sa til dem: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.» Og han tok dem inn til seg, la hendene på dem og velsignet dem.
Vi tror at alle barn tilhører Gud fra unnfangelsen av og at intet barn har personlig synd i sitt liv som det trenger å bli frelst i fra. Derfor ønsker vi med barnevelsignelsen å be en bønn for familien og barnet.

Ved Jes død på Golgata kjøpte han slekten tilbake til Gud slik at alle som ikke har valgt enda tilhører Guds rike, det er den bibelske lære!

Ingen kommentarer: