søndag 23. mai 2021

Nr. 2868: Det er hevet over enhver tvil at Plan- og bygningsetaten har bryte Norsk lov ovenfor oss, men at Fylkesmannen, domstolene og Sivilombudsmannen ikke har avslørt dette, forteller at kammaderi i det offentlige er ille og utbredt!

 Nr. 2868:

Det er hevet over enhver tvil at Plan- og bygningsetaten har bryte Norsk lov ovenfor oss, men at Fylkesmannen, domstolene og Sivilombudsmannen ikke har avslørt dette, forteller at kammaderi i det offentlige er ille og utbredt!

 

https://blog.janchristensen.net/2021/05/nr-2856-de-statlige-og-kommunale.html

https://blog.janchristensen.net/2021/05/nr-2863-her-er-artikkelen-som-de.html

https://blog.janchristensen.net/2021/05/nr-2856-de-statlige-og-kommunale.html

https://blog.janchristensen.net/2021/04/nr-2853-nok-et-skriv-til-plan-og.html

https://blog.janchristensen.net/2021/04/nr-2848-plan-og-bygningsetaten-prver-na.html

https://blog.janchristensen.net/2021/03/nr-2842-den-statlige-og-kommunale.html

 

Hele det offentlige Norge – styresmaktene har opptrådt imot oss på en meget klanderverdig måte.

 

PBE har bryte Norsk lov imot oss med overlegg og gjennom mange år.

Dette ble vi først klar over da en som har jobbet opp imot Plan- og bygg fortalte dette. Vi la frem saken vår, og han så alt klart med en gang.

Hva gjør de andre offentlige instanser?

Akkurat det samme som Pontius Pilatus gjorde overfor Jesus.

Unnfallen og feig, og toet sine hender selv om han ikke stå opp for løgnen og komplottet imot Jesus.

Hele det offentlige apparatet her i Norge ligner på Pontius Pilatus, dessverre.

 

 

Pilatus vasker sine hender

Da det ikke lyktes overlot han Jesus til å bli korsfestet. Men først vasket han hendene sine for å vise at han ikke ville ha noe med Jesu død å gjøre. Vi har fremdeles et uttrykk vi bruker når vi vil fraskrive oss ansvaret for noe vi har gjort, «å toe (vaske) sine hender».

 

Det er flere lover Plan- og bygningsetaten har bryte ovenfor oss.

Det er bl.a. tjenestefeil å veilede oss til å bygge, uten å søke.

Vi er blitt utsatt for grov forskjellsbehandling og personforfølgelse.

Forvaltningsloven har de notoriske bryte da de har unnlatt å svare oss over år.

 

Men hvorfor har ikke Fylkesmannen, domstolene og Sivilombudsmannen ikke har avslørt dette?

Det forteller at kammaderi i det offentlige er ille og utbredt!

 

Her har virkelig ting med overlegg gått alle offentlige instanser «hus forbi» det de er satt for å avdekke. Feil hos kommunen, som er så åpenbare for de som skal ha kjennskap til lovverket. At en kan si at en vi har med i vår sak et offentlig Norge som er både hel og halv kriminelle da her har de alle bryte loven.

Som de er satt til både å følge og ivareta.

 

Nå ønsker de at vi skal rive kun muren, men ikke det andre som vi såkalt ulovlig har bygget.

Da er det bare å komme å rive det, vi kommer ikke til å foreta oss noe før vi har fått svar på våre spørsmål.

Og vi blir fornøyd med svarene. PBE er lovpålagt å svare oss.

 

Legger ved Huseiernes landsforbund sitt svar til oss:

 

Svar ifra Huseiernes landsforbund, Oslo 21. mai 2021

Juridiske Svar Nummer

LA/0011516

Juridiske svar

2021/91547

Forespørrende medlem

Jan Kåre Christensen

 

Under finner du svaret på ditt juridiske spørsmål

 

Juridiske svar

Vi viser til din henvendelse der du skriver:

 

"Det heter i forvaltningsloven at det offentlige er pliktig å svare på spørsmål.

Hvilken paragraf sier dette?"

 

Du skriver ikke hvilke type spørsmål eller opplysninger det dreier seg om i denne saken, og vårt svar må nødvendigvis bli av generell karakter. Vi antar imidlertid at du tenker på kommunens veiledningsplikt etter fvl § 11:

 

"Forvaltningsorganene har innenfor sitt sakområde en alminnelig veiledningsplikt. (188) (189) Formålet med veiledningen skal være å gi parter og andre interesserte (190) adgang til å vareta sitt tarv i bestemte saker på best mulig måte. (191) Omfanget av veiledningen må likevel tilpasses det enkelte forvaltningsorgans situasjon og kapasitet til å påta seg slik virksomhet. (192)

 

Forvaltningsorganer som behandler saker med en eller flere private parter, (193) skal av eget tiltak vurdere partenes behov for veiledning. (194) Etter forespørsel fra en part og ellers når sakens art eller partens forhold gir grunn til det, (195) skal forvaltningsorganet gi veiledning om:

 

a) gjeldende lover og forskrifter og vanlig praksis på vedkommende sakområde, (196) og

 

b) regler for saksbehandlingen, særlig om parters rettigheter og plikter etter forvaltningsloven. Om mulig bør forvaltningsorganet også peke på omstendigheter som i det konkrete tilfellet særlig kan få betydning for resultatet. (197)

 

Uavhengig av om sak pågår, (198) plikter forvaltningsorganet innen sitt sakområde å gi veiledning som nevnt i annet ledd til en person som spør om sine rettigheter og plikter i et konkret forhold som har aktuell interesse for ham. (199)

 

Dersom noen henvender seg til urette myndighet, skal det forvaltningsorgan som mottar henvendelsen, om mulig vise vedkommende til rett organ. (200) Inneholder en henvendelse til et forvaltningsorgan feil, misforståelser, unøyaktigheter eller andre mangler som avsenderen bør rette, skal organet om nødvendig gi beskjed om dette. Organet bør samtidig gi frist til å rette opp mangelen og eventuelt gi veiledning om hvordan dette kan gjøres.

 

Kongen kan gi nærmere bestemmelse om utstrekningen av veiledningsplikten og om den måten veiledningen skal ytes på."

 

Videre er det i § 11a gitt bestemmelser som pålegger forvaltningen å svare innen rimelig tid:

 

"Forvaltningsorganet skal forberede (202) og avgjøre saken uten ugrunnet opphold. (203)

 

Dersom det må ventes at det vil ta uforholdsmessig lang tid (204) før en henvendelse kan besvares, skal det forvaltningsorganet som mottok henvendelsen, snarest mulig gi et foreløpig svar. (205) (206) I svaret skal det gjøres rede for grunnen til at henvendelsen ikke kan behandles tidligere (207), og såvidt mulig (208) angis når svar kan ventes. Foreløpig svar kan unnlates dersom det må anses som åpenbart unødvendig. (209)

 

I saker som gjelder enkeltvedtak, skal det gis foreløpig svar etter annet ledd dersom en henvendelse ikke kan besvares i løpet av en måned etter at den er mottatt. (210) (211) (212)"

 

 

Det er også en rekke andre regler som skal sikre åpenhet og tilgang til informasjon for befolkningen, bla offentlighetslovens regler om innsynsrett og meroffentlighet. På den andre siden har forvaltningen taushetsplikt i en del saker etter § 13. Dersom forvaltningen har taushetsplikt skal den uansett besvare en henvendelse og opplyse om årsaken til at man ikke kan få opplysningene man ber om.

 

Vi håper dette var svar på ditt spørsmål. Dersom du har flere spørsmål i saken anbefaler vi at du kontakter vår jusstelefon. Du kan ringe vår jusstelefon med enkle juridiske spørsmål så mye du vil. Ring 22 47 75 07 for å komme i kontakt med våre juridiske rådgivere.

 

Telefonen er åpen mandag til fredag mellom kl. 08.30 og 15.30.

 

 

 

Med vennlig hilsen

Per Christian Nordal

Advokat MNA

 

Huseierne

Postboks 9066 Grønland

0133 Oslo 

 

Sluttkommentar:

 

Her er noen spørsmål vi har: 1.) Hvorfor får vi ikke svar på om mur, trapp og bod er samlet i deres vurderinger? Vi søkte dette samlet i 2016. Trappa står helt på vår eiendom. Boden skal rives har dere ment før. Men når andre får utnytte tomten sin astronomisk i forhold til oss. Hvorfor gjør dere så stor forskjell? Dette strider imot vanlige folks oppfatning. Imot andre som har sett på saken vår som er fagmenn. Dere har enda ikke svart på dette. Se her: https://blog.janchristensen.net/2019/04/nr-2452-det-er-en-hinsides.html

 

2.) Vi har spurt gjentatte ganger. Hvordan kan der være seg slik at før hadde vi en bedriten skråning som vist på bildet. I dag har vi en pen mur som ligger ½ meter lengre inn enn vår før bedritne skråning. Vi skal få avslag på muren, som er en enorm forbedring, samt den ligger ½ meter lengre inne på vår eiendom? Den holder fyllmassen på vår eiendom, ikke nede i veibanen som før. Samt at vi har fått et flatere tomt som er en klar oppgradering i forhold til før. Svar først på disse spørsmålene – flere kommer etter dette! Svar utbes, nå.

 

3.) Når vi leser hva dere skriver. At vi skal betale en bot på nå 60.000, - kr og dere bryter selv Norsk lov ved å ikke svare oss. Så viser dette bare at dere som er lovbrytere, ikke vi!

 

4.) Dere står for løgn uvilje, vrangskap og er ikke løsningsorienterte. Vi står for det motsatte, sannhet, godhet og er løsningsorienterte! Tenk, dere var det som veiledet oss i hvordan bygge muren. Muren er perfekt den, bortsett fra at vi hadde ønsket å gjøre den noe penere. Nå gjorde vi det vi kunne, ved å søke om godkjennelse. Mens andre, f.eks. i Stormyrveien 9 c har fått søke minst 2 ganger samtidig med oss. Og deres søknader minner om noe en gjør en tidlig morgen, og sender noe i vei og dette har dere godkjent glatt selv om de har fått utnytte tomten sin 57 ganger mer enn oss omregnet i prosent. Dere er direkte urettferdige og simple! Før dere gjør noe mer, så utbes det svar på våre spørsmål!

Ingen kommentarer: