lørdag 13. august 2011

Nr. 130: Er det rett av troende å reise så mye på ferie, f.eks. til Israel og Spania?

Spørsmål 130:

Er det rett av troende å reise så mye på ferie, f.eks. til Israel og Spania?

Svar:

Vi leser i skapelse beretningen følgende:

1. Mosebok 1. 21 Og Gud skapte de store sjødyrene og alt liv som det yrer og kryr av i vannet, hvert etter sitt slag, og alle dyr som har vinger til å fly med, hvert etter sitt slag. Og Gud så at det var godt.

Paulus sier noe av det samme.

1. Tim. 4. 3 Disse nekter folk å gifte seg og krever at en skal holde seg borte fra visse slag mat, enda Gud har skapt dette for at de som tror og kjenner sannheten, skal ta imot det med takk. 4 For alt det Gud har skapt, er godt, og ingen ting er forkastelig når det mottas med takk. 5 Det blir helliget ved Guds ord og bønn.

Gud har skapt både oss og selve skaperverket for vi skal bruke det og glede oss over det. Gud er positiv og ønsker oss mennesker alt godt. Men vi skal også bruke ting med måte. Og selvfølgelig, det er ikke alle ting i livet som vi hverken har godt av eller råd til.

Vi har vært på ferie både i Israel og Spania, og begge de landene er gode ferieland da de har stabilt og varmt klima stort sett hele året. I hvert fall på de stedene som en reiser på ferie. Det som jeg mener er viktig, det er at en ikke går rundt og har dårlig samvittighet, men også koser seg og hygger seg. Men samtidig går det an å be Gud om ledelse på alle områder i livet, også hvor en skal reise på ferie.

Som en person som er vokst opp på Vestlandet er det egentlig en lang ferie å bo på Østlandet om sommeren med så deilig og stabilt klima, det vet jeg å sette pris på. Derfor vil jeg si kos deg med måte! He-he! Vi må også unne oss gode dager men det er viktigere ting i livet en å reise på ferie. Det er å tro på Jesus og formidle han ut til alle mennesker! Da får en perspektiv på livet!

Alt var vakker og godt sier Herren. Paulus sier at alt blir helliget ved Guds ord og bønn, derfor skal vi som troende alltid søke Guds vilje for alle ting vi gjør i livet og planlegger. Jeg\vi har alltid tatt Herren med på råd angående alle ting i livet, også hvor vi skal reise på ferie og ha rekreasjon og avslapning!

Jeg er vant med fra ungdommen å spørre Herren til råds angående alle ting i livet, det anbefales og er det aller beste å spørre Herren til råds! Og gjøre som han sier selvfølgelig!

Salme 32. 8 Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.

Relatert link: http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=hvordan-bli-ledet-av-den-hellige-aandhttp://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=hvordan-bli-ledet-av-den-hellige-aand
Ingen kommentarer: