torsdag 8. desember 2011

Nr. 282: Døde David Wilkerson før tiden?

Nr. 282:

Døde David Wilkerson før tiden?

Hebr. 13. 7 Kom i hu eders veiledere, som har talt Guds ord til eder! gi akt på utgangen av deres ferd, og efterfølg så deres tro!

«Det er ikke enkelte løsrevne steder i Ordet som skal bevise en sannhet, MEN det samlede bevismateriale fra skriften.” (T.B. Barratt)

"...Gi akt på utgangen av deres ferd, og følg etter dem i deres tro."
Her taler Paulus om det å ha forbilder. Vi har selvsagt Jesus som vårt store forbilde, men det er like naturlig å gi akt på gudsmenn og gudskvinner som har levd et langt, sterkt og intimt liv med Gud. Men da er det viktig at vi ser på avslutningen av deres løp som kristne. Vi må gi akt på UTGANGEN av deres ferd, for så å følge etter dem i deres tro...

Hva skjedde med David Wilkerson?

Drept uten å ha kjørt med bilbelte. Å kjøre uten bilbelte er ulovlig ifølge loven.
Wilkerson, som er mest kjent som forfatter av boken «Korset og Springkniven» og som reddet mange unge i New Yorks underverden fra rus- og gjengmiljøene, ble drept i en trafikkulykke på Highway 175 ved Neches River bridge. 79 år gamle Wilkerson omkom, mens hans kone og en annen person ble skadet i bilulykken der Wilkersons bil kolliderte med et vogntog på en bro.
Wilkerson hadde ikke bilbelte som de to andre. Vogntoget kjørte utfor broen og havnet i elven. De overlevende i bilen, fru Gwen Wilkerson ble brakt til ETMC Tyler og tilstanden hennes skal være kritisk. Sjåføren av vogntoget ble brakt til ETMC Jacksonville.

Tragisk død

Da jeg fikk høre dette, fikk jeg en umiddelbar følelse i mitt hjerte, en innskytelse fra Guds ånd, dette er ikke Herren. Jeg har skrevet en artikkel før om dette: http://blog.janchristensen.net/2011/04/nr-127-david-wilkerson-dde-tragisk-var.html

Ønsker å ta opp tråden igjen etterat jeg har hørt på noen taler av Wilkerson fra sin hjemmemenighet det siste året.

Hvorfor skjedde dette?

Jeg tror at Wilkerson fikk forkortet livet sitt p.g.a. ulydighet, han var ulydig mot Herren og Herrens ord på flere områder. Tillot Herren fienden å ta livet av en Herrens tjener? Etter å ha vært i bønn, og for å advare andre som ønsker å gå Herrens vei, husk det gjelder å forbli knust for Herren hver dag og være ydmyk.

4 grunner for dette skjedde:

1.) Wilkerson var inkonsekvent: Han advarte f.eks. imot gjengifte, men tok ikke affære med de som var det. Dette er en form for hykleri og bondefangeri. Han gav seg ut for å være radikal uten å bære omkostningene.

2.) Wilkerson ba, tilba og takket den hellige ånd: Dette er å åpne opp for demonisk aktivitet både i sitt og andres liv. Wilkerson hadde reist med Kathryn Kuhlman flere år og hadde trolig fått en del åndelige skader gjennom dette.
1. Tim. 4. 1. Men Ånden sier med tydelige ord at i de kommende tider skal nogen falle fra troen, idet de holder sig til forførende ånder og djevlers lærdommer 2 ved hykleri av falske lærere, som er brennemerket i sin egen samvittighet.

3.) Wilkerson hadde en tendens til erstatningsteologi. Han unnlot å nevne Israel sterkt og godt nok. Wilkerson tok ikke Israel frem nok, det kommer av denne hans tendens til erstatningsteologi. Han brukte flere ganger løfter og tekster som omhandler Israel på menigheten uten å si i fra at dette er «lånt» tekst.

4.) Wilkerson tok imot hyllest fra mennesker uten å advare sterkt nok imot det:
Alle Herrens tjenere som har fremgang må regne med menneskelig applaus, men må advare imot dette og si i fra at det er Jesus som skal være i fokus, ingen andre. Wilkerson advarte ikke sterkt nok imot å ha supportere, Jesu etterfølgere er det vi skal applaudere.Sluttkommentar: Det er ganger der vi åpner opp for fienden, med å ikke leve nær Jesus og følge ham trofast. Jeg hørte Wilkerson i 2004 og det var veldig bra, men nå merket jeg at han ikke hadde den samme salvelsen, intensiteten og bibeltroskapen. For å si hva jeg tror så forkortet Wilkerson livet sitt med dette og han fikk ikke den utgangen som det er en Guds mann verdig. Legg merke til utgangen av deres liv, da skal vi følge dem 100 %. Det kan vi dessverre ikke med broder David Wilkerson. Dette tror jeg at Herren har gitt meg for at jeg skal bringe det videre!
Ikke følg en mann eller kvinne, uten at de også har en verdig utgang, dette lærer skriften.

Relatert link: http://www.thepathoftruth.com/falseteachers/davidwilkerson.htm

Ingen kommentarer: